maandag 7 november 2016

Jubileum, 80 jaar herenkoor St Caecilia!


Jubileum, 80 jaar herenkoor St Caecilia!

Op zondag 20 november 2016 om 10.00 uur, viert het St Caeciliakoor van de St Franciscus kerk in Oudewater zijn 80 jarig bestaan.

Bij de oprichting in 1936 werd er alleen nog Latijn gezongen, en was het koor “alleenheerser” in de viering van de hoogmis op zondag.

Door veranderingen in de liturgie door de jaren heen is dat Latijn tot een minimum gedaald. Toch gaan wij er prat op nog steeds een viering met Latijn en Gregoriaans te kunnen zingen. Het is een genot om deze sacrale klanken te mogen vertolken. Ook de Nederlandse gezangen staan tegenwoordig op het rooster. Hiervan zingen we vaak meerstemmige stukken samen met het dameskoor van de parochie. Dit doen wij onder de enthousiaste leiding van de dirigente Monique van den Hoogen. Zij weet onze stemmen in de goede richting te sturen.

Dat het zingen veel voldoening geeft blijkt wel uit het feit, dat bijna alle koorleden wel een persoonlijk jubileum hebben meegemaakt.

Met enkele wat oudere leden is het natuurlijk welkom als ook jongeren onze gelederen zouden komen versterken. Als je op zondag 20 november om 10.00 uur, de plechtige jubileum viering komt bijwonen, kan het niet anders of je enthousiasme voor deze zang wordt gewekt.

We zijn verheugd dat we een gedeelte van het Utrechts Byzantijns Koor bereid hebben gevonden om, naast onze Gregoriaanse gezangen, in deze viering ook enige Grieks Byzantijnse liederen ten gehore te brengen. Dit zal de liturgie en onze feestvreugde zeker versterken.

Wij nodigen iedereen, die een fijne en/of devote zondagmorgen willen beleven, uit bij deze feestelijke Eucharistieviering!

Secr.: A. Klever

E.: St.Caecilia@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten